Ë-BERLINGO

Sedan 1996 har Berlingo varit den utmanande bilen för fritidsaktiviteter. Nu utvidgar Citroën sitt sortiment med en elektrisk version av Berlingo – en familjebil med flexibelt passagerarutrymme och exceptionell lastkapacitet.

NYA CITROËN Ë-BERLINGO – DEN ELEKTRISKA FAMILJEBILEN

FÖR VÄLBEFINNANDE OCH FRIHET

Sedan 1996 har Berlingo varit den utmanande bilen för fritidsaktiviteter. Nu utvidgar Citroën sitt sortiment med en elektrisk version av Berlingo – en familjebil med flexibelt passagerarutrymme och exceptionell lastkapacitet.

Med 100 % elektriska nya Citroën ë-Berlingo kan aktiva människor i alla åldrar njuta av fritidsaktiviteter genom smart eldriven körning.

E-Berlingo-Herobanner-1250x400

DEN ULTIMATA FRITIDSBILEN

En bil med djärv och säker utstrålning, en dynamisk profil med karaktäristiska Airbumps® och kontrastfärgade detaljer: Citroën ë-Berlingo är fritidsbilen nummer 1.

Citroën ë-Berlingo förnyar sig med en robust design som framhäver bilens egenskaper. En modern och smidig bil som dessutom kan fås i två olika längder: standardlängden M på 4,4 meter och modellen XL som mäter 4,75 meter. De två modellerna M och XL har plats för 5 respektive 7 passagerare.

Framtill har Citroën ë-Berlingo fått en distinkt och lättigenkännlig design högre och kortare motorhuv, en breddad front med ljussignatur i två rader som tydligt visar bilens märkesidentitet och en framflyttad vindruta som ger mer plats och större ljusinsläpp.

ë-Berlingo är utrustad med lastbågar och med Airbumps® på sidorna som ger modellen det karaktäristiska Citroën-utseendet, samtidigt som det ger ett extra skydd för karossen.

DISTINKT DESIGN

Citroëns elektriska ”ë”-emblem är tydligt placerat på grillen hos nya Citroën ë-Berlingo. Det är också väl synligt på bakluckan före namnet “Berlingo”. Elversionen särskiljer sig också genom färgen “Anodiserad blå” runt dimljusen och på sina Airbumps®.

ELEKTRISK MOBILITET OCH Ë-KOMFORT

TRE KÖRLÄGEN

Nya Citroën ë-Berlingo är smidig att köra, bland annat tack vare en optimerad förarhytt med en smart körlägesväljare i mittkonsolen som har tre körlägen:

 • Normal, bästa kompromissen mellan räckvidd och dynamisk prestanda.
 • Eco, för att optimera energiförbrukningen.
 • Sport, prioriterar prestanda med maximal kraft och vridmoment.

Elmotorn kör bilen i enlighet med det valda körläget och rådande körförhållanden. Med en effekt på 100 kW (136 hk) och ett vridmoment på 260 Nm når nya Citroën ë-Berlingo en topphastighet på 135 km/h oavsett körläge.

 

E-Berlingo-Mode-de-Conduite-1500x450

CITROËN ADVANCED COMFORT®

VISUEL-4-K9-200-X-141

EN BEKVÄM KUPÉ MED HARMONISK ATMOSFÄR

Citroën ë-Berlingo ingår i programmet Citroën Advanced Comfort®. Det innebär att du får en optimal körkomfort med bekväma säten, fjädring och effektiv ljudisolering som gör resan till en njutbar upplevelse.

Citroën ë-Berlingo har en kupé med stort ljusinsläpp tack vare de stora glasade ytorna som går runt hela bilen. Det glasade panoramaglaset bidrar också till ljusinsläppet och kan enkelt dras för med en eldriven solgardin.

VISUEL-5-K9-200-X-141

PRAKTISKA OCH RYMLIGA FÖRVARINGSMÖJLIGHETER

Citroën ë-Berlingo är lika genomtänkt invändigt som utvändigt. En lättlastad bil med två sidoskjutdörrar och en baklucka med ruta som kan öppnas separat.

De fällbara sätena gör Citroën ë-Berlingo till en otroligt rymlig och flexibel bil. Den maximala lastvolymen ligger på 775 liter för M-modellen och 1 050 liter för XL-modellen.

Citroën ë-Berlingo kan dessutom erbjuda rymliga och genomtänkta förvaringslösningar på sammanlagt 186 liter i kupén, bland annat Modutop® ett förvaringsutrymme på 92 liter i bagageutrymmets tak.

OPTIMAL FLEXIBILITET

Baksätena kan vikas ned i golvet individuellt (3 delat) eller tillsammans, anpassat till vad du behöver för stunden. Du kan även fälla det främre passagerarsätet och då bilda ett sammankopplat plant golv för optimal lastning. Med alla 4 säten fällda kan Citroën ë-Berlingo skryta med en lastvolym på upp till 4000 liter och en lastlängd på över 3 meter för XL-versionen. Bagageutrymmet kan anpassas så att du får två utrymmen, ett läge där den förstärkta hatthyllan delar bageutrymmet ungefär på mitten och bildar ett eget förvaringsutrymme som du kan komma åt via det öppningsbara backluckefönstret (utr. Shine), och ett läge där man fäller in hatthyllan så att du får ett utrymme för maximal volym.

plancher 1500
Växelväljare i Citroën ë-Berlingo

AUTOMATLÅDA

NY Ë-VÄXELVÄLJARE

Ë-växelväljaren på mittkonsolen styr automatlådan med funktionerna R, N och D, vilket gör det enkelt att välja reverse, neutral eller drive. Växelväljaren har även en knapp med två lägen:

 • P, aktiverar parkeringsläget.
 • B, aktiverar bromsläge, vilket förstärker energiåtervinningen vid inbromsning eller fartminskning.

FÖRHÖJD KOMFORT

OPTIMERAD RÄCKVIDD OCH LÅGA KOSTNADER

Nya Citroën ë-Berlingo har två funktioner som är användbara varje dag.

 • Fördröjd laddning, för att ladda batteriet när elen är som billigast.
 • Förinställ temperaturen i passagerarutrymmet medan bilen är ansluten till elnätet och få en uppvärmd kupé. All nödvändig energi går då direkt från elnätet, vilket maximerar räckvidden när det är dags att köra.
Man i sin trädgård som håller på med sin smartphone.

RÄCKVIDD SOM GÖR DET MÖJLIGT ATT NJUTA AV KÖRNINGEN

Nya Citroën ë-Berlingo är utrustad med ett 50 kWh litiumjonbatteri med en räckvidd på upp till 280 km*, beroende på körläge. Garantin gäller i åtta år eller 160 000 km (för 70 % av batterikapaciteten). För att optimera bilens räckvidd återvinner drivlinan energi under inbromsning och fartminskning. Aktivering av knappen B på konsolen förstärker återvinning.

* Värdet är angivet enligt WLTP-cykel.

 

Berlingo-Autonomie-Liberte-Logo-1500x450

FAKTORER SOM PÅVERKAR RÄCKVIDD

Din körstil och flera andra faktorer påverkar räckvidden hos din nya Citroën ë-Berlingo.

 • LASTEN I BILEN
 • KÖRSTIL 
 • HASTIGHET
 • VÄRME OCH LUFTKONDITIONERING

LADDLÖSNINGAR

ENKEL OCH PRAKTISK

Citroën ë-Berlingo laddas utanför ett hus

Tre laddningslösningar i varierande hastigheter är tillgängliga beroende på hur du använder nya Citroën ë-Berlingo:

 • Laddning vid hemmet med en mode 2-kabel som är kompatibel med ett standard 8 A-uttag där batteriet är fullt laddat på mindre än 15 timmar. Obs. hushållsuttag på 220 V bör endast användas i nödfall och om vägguttaget först har kontrollerats av behörig elektriker.
 • Privat eller offentlig snabbladdning med en mode 3-kabel som kräver installation av snabbladdbox från 3,7 kW till 22 kW. Laddtiden från 0 till 100 % är då 7,5 tim (laddbox 7,4 kW enfas) eller 5 timmar (laddbox 11 KW trefas).
 • Snabbladdning vid offentliga laddstationer upp till 100 kW med en mode 4-kabel inbyggd i laddaren, upp till 80 % av 50 kW-batteriet laddas då på 30 minuter.

INTELLIGENT TEKNOLOGI

E-Berlingo-Technologies-Numeriques-1500x450

 

Förutom ë-växelväljaren som används för att styra växellådan och välja körläge, har nya Citroën ë-Berlingo två andra nya funktioner:

 • En 8-tums pekskärm med “Energi”-del, med åtkomst till bilens elinformation: energiflöde, förbrukningsstatistik, aktivering av fördröjd laddning och förinställning av temperatur.
 • En högupplöst digital 10-tums instrumentpanel med optimal display samt en modern och snabb uppdatering av navigation och förarassistanssystem.

 

 

650x500-New-Berlingo-Couple.jpg

LUGNT OCH TRYGGT PÅ VÄGEN

Citroën ë-Berlingo har utrustats med flera moderna och praktiska tekniska funktioner. Vi har samlat den bästa tekniken för ökad säkerhet på vägen och du kan känna dig lugn och trygg när du kör.

650x500-New-Berlingo-Sable-Route.jpg

16 KÖRHJÄLPSFUNKTIONER

Aktiv avåkningsvarnare, trötthetsvarnare, hastighetsskyltsavläsare & rekommenderad hastighet, adaptativ farthållare, Active Safety Brake (autobroms), backkamera, head-up display med mera.

650x500-New-Berlingo-Mirror-Screen.jpg

8-TUMS PEKSKÄRM

En 8-tums pekskärm med flera anslutningsmöjligheterna gör att du kan hålla kontakten och hålla dig uppdaterad på ett säkert sätt medan du kör: MirrorScreen med Apple Carplay® och Mirror Link™.

 

SÄRSKILDA TJÄNSTER FÖR ELEKTRISK MOBILITET

FÅ ÄNNU MER SINNESRO

My Citroën-appen kan laddas ned till din smartphone för att ge dig åtkomst till hela utbudet av tjänster från Citroën.

 

Tre personer som håller på med en smartphone vid en väg

MY CITROËN

I My Citroën-appen kan du se bilens data:

 • Batterinivå och återstående laddningstid
 • Räckvidd
 • Programmering av fördröjd laddning
 • Förinställning av bilens innetemperatur

Läs mer om bilen

Google karta