CITROËN JUMPY 

Citroen Jumpy är alltid lika funktionell och praktisk

CITROËN JUMPY

Inspirationen till designen har hämtats från personbilarnas och SUV:arnas värld. Tittar man på fronten ser man den karaktäristiska Citroën-signaturen med vinklarna som startar i mitten, följer fronten ända ut i strålkastarna och skapar ett brett och robust intryck. I fronten har den även en kort och helt vågrät motorhuv med stora, högt placerade strålkastare, vilket ger god sikt över vägen.

Citroen

AVKOPPLANDE OCH UPPKOPPLAD KÖRNING!

Jumpy ger dig avkopplande och smidig körning tack vare en rad olika körhjälpfunktioner som göra att du kan koncentrera dig på vägen framför dig. På den 7-tum stora pekskärmen visas alla funktioner, medier, navigation och telefon.

Citroen

OPTIMERAD BRÄNSLEFÖRBRUKNING

De effektiva BlueHDi dieselmotorerna i Jumpy är givetvis Euro 6-klassade och ger mycket låg bränsleförbrukning vid blandad körning och låga CO2-utsläpp.

597x597_Polyvalence_Nouveau_Jumpy.jpg

PRAKTISK UPPBYGGNAD

Den smarta plattformen gör att den lätt kan lätt anpassas efter dina behov – alltid lika funktionell, praktisk och ergonomisk. Den modulära bottenplattan EMP2 är särskilt förstärkt för denna modell, vilket ger upp till 1 300 kg i lastvikt, 6,6 m3 lastvolym (med Moduwork®) och upp till 2,5 ton släpvikt. EMP2-plattformen möjliggör även två olika axelavstånd (2,92 m och 3,27m), samt två olika överhäng bak (0,80 m och 1,15 m), vilket ger två olika längder: L2 och L3.
nya jumpy_längd 608x262

TRE LÄNGDER, SAMMA MÅNGSIDIGHET

Citroën Jumpy finns i två olika längder: L2 (4,95 m) och L3 (5,30 m). De är båda kompakta och praktiska, med en maxlast på upp till ca 1 300 kg. De kompakta måtten ger extra smidighet.

608x262_hauteur_utile_Citroen_Jumpy.jpg

PARKERINGSGARAGE? INGA PROBLEM!

Smidig och lätt i alla situationer! Med 1,93 m höjd, tar sig Jumpy utan problem in på parkeringar dit den här typen av fordon normalt har svårt att komma in. Så nu behöver du inte köra varv på varv runt kvarteret för att infarten till parkeringen är för låg. Du vinner tid genom att parkera närmare kunderna.

KOMFORT

1500x646_Bien_Etre_Modularité.jpg

 

Citroëns välkända komfort finns också i den här bilen! Det är inte bara fjädringen som är optimerad för komfortabel körning, mycket resurser har lagts ner på ljudisolering, materialval, tekniska körhjälpmedel och andra aspekter av det som ger dig en komplett komfortupplevelse.

 

SIDOSKJUTDÖRRAR MED HANDSFREE-FUNKTION

Har du händerna fulla? Inga problem! Handsfree-funktionen gör att du kan öppna och stänga skjutdörrarna utan att ta i dem och det är en verkligt exklusiv funktion i det här segmentet. Du för helt enkelt foten under den bakre stötfångarens hörn, och bilen låses upp och sidoskjutdörren på den sida där du befinner dig öppnas.

Med samma rörelse stänger du dörren och låser bilen när du går därifrån. Med den här funktionen blir det enklare att lasta i och ur bilen när du har båda händerna upptagna! (Tillval)

608x262_ouverture_porte_Citroen_Jumpy.jpg

MODUWORK – ÄNNU MER FLEXIBILITET

Tack var den specifika skiljeväggen och möjligheten att fälla upp passagerarsätet fram, kan Moduwork ge ett extra lastutrymme med plant golv. Lastlängden förlängs med 1,16 m (upp till 4 m lastlängd i version L3). Med tillvalet Moduwork® går det också att transformera kupén i Jumpy till ett mobilt kontor genom att sänka mittarmstödet. Det blir då till en skrivplatta med resårband som även kam fast föremål (laptop, surfplatta, osv.). Dessutom finns speciella hållare till smartphone och surfplatta att beställa som tillbehör.
597x597_Moduwork_Nouveau_Jumpy.jpg
597x597_Confort_Roulage_Nouveau_Jumpy.jpg

KÖREGENSKAPER

Oavsett vägens skick ger Citroën Jumpy bästa köregenskaper tack vare fram- och bakvagnar som ger god styrprecision samtidigt som den mycket goda stötdämpningen bibehålls.

Jumpy har en förstärkt framvagn av typen Pseudo McPherson med krängningshämmare, och en ny bakvagn med snedställda triangellänkar, som klarar en maxlast på 1 300 kg.

SMART TEKNIK

1500x646_Techno_Citroen_Jumpy.jpg

 

Citroën Jumpy ger dig avspänd, enkel och helt säker körning. Förutom de användbara vardagsfunktionerna som nyckelfritt lås- och startsystem (ADML) och sidoskjutdörrarna med handsfree-funktion erbjuder Jumpy också teknik som underlättar körningen.

 

747x322_K0.jpg

TOP REAR VISION

Detta är en verkligt exklusiv funktion och består i en backkamera som på pekskärmen visar en bild i 180° vinkel uppifrån av området bakom bilen. När bilen närmar sig ett hinder zoomas området bakom bilen in automatiskt och visar mer exakt avståndet till hindret (ingår i Visionpaketet)

747x322_Grip_Control_Nouveau_Jumpy.jpg

GRIP CONTROL

Detta är ett förfinat antispinnsystem som optimerar hjulens drivkraft beroende på underlaget. Grip Control ger bättre grepp på svårare underlag och går enkelt att ställa in efter 5 olika typer av körunderlag (finns som tillval).

SÄKERHETSFUNKTIONER

747x322_techno_Nouveau_Jumpy.jpg

AKTIV FARTHÅLLARE

Med den aktiva farthållaren kan du låta bilen anpassa hastigheten efter bilen som ligger framför. Systemet kan ändra hastigheten med upp till 20 km/h och använder bara gaspedalen.

747x322_Surveillance_Angle_Mort.jpg

DÖDAVINKELN-VARNARE

Dödavinkeln-varnaren informerar föraren om att ett fordon befinner sig i den döda vinkeln. Det visas med en orange lysdiod som är placerad på backspegeln. Systemet består av fyra givare som sitter i stötfångarna fram och bak, och det är aktivt i hastigheter mellan 12 och 140 km/h.

747x322_limite_vitesse.jpg

AVLÄSNING AV SKYLTAR

Det här helt nya systemet fungerar med hjälp av en kamera som sitter längst upp i vindrutan. Den ger föraren information om den aktuella hastighetsbegränsningen. När systemet känner av en hastighetsskylt kan du med ett tryck på en knapp godkänna den rekommenderade hastigheten.

747x322_techno_Nouveau_Jumpy_2.jpg

ACTIVE SAFETY BRAKE

Den här funktionen kan minska personskadorna vid en eventuell kollision, tack vare en kamera högst upp på vindrutan. Systemet träder i kraft om föraren inte bromsar i tid, och det bidrar till att
undvika kollisioner med rörliga och stillastående hinder på vägen, inklusive fotgängare, i hastigheter upp till 30 km/h,
och minska kollisionshastigheten när bilen rullar i över 30 km/h.

SMARTA OCH EFFEKTIVA MOTORER

1500x646_usages_Motorisations_Nouveau_Jumpy.jpg

 

Jumpy finns med de Euro 6-klassade dieselmotorerna BlueHDi. Denna generation motorer ger en kraftig reducering av utsläppen av kväveoxid (NOx) och CO2 (upp till 4 % minskning). SCR-katalysatorn, som är placerad före partikelfiltret med tillsatsmedel, är det enda efterbehandlingssystem som kan minska NOx-utsläppen med upp till 90 % och samtidigt minska CO2-utsläppen med 4 %.

HVO100
Visste du att du kan tanka 100% förnybart och fossilfritt i alla våra dieselmotorer?

Läs mer om bilen

 

Google karta