Nya Citroen C5 X & C5 X Plugin hybrid

En Laddad Nyhet!

Nya Citroen C5 X & C5 X Plugin hybrid

Nya Citroën C5 Aircross SUV Plug-In Hybrid är den första modellen i vår elsatsning mot ett 100 % elbaserat modellprogram. Plug-in hybriden kombinerar alla fördelar hos en bil med 100 % elektrisk drift för dagliga kortare sträckor med mångsidigheten och räckvidden hos en bil med förbränningsmotor som klarar längre sträckor.

Batteriet fulladdas på mindre än 2 timmar genom en 32 A laddbox. Vid laddning genom vanligt 220 V-uttag fulladdas batteriet på mellan 4 till 7 timmar, beroende på tillgänglig effekt i vägguttaget. Via touchskärmen i bilen eller via MyCitroën-appen kan du förprogrammera när laddningen ska starta, så att din bil laddas en viss tid på dygnet när elpriset är lägre.

Växellådan ë-EAT8 (Efficient Automatic Transmission 8-växlad) är förändrad för plug-in hybriden och har försetts med en elstyrning som optimerar växling och ett bromsläge som laddar batterierna när foten tas bort från gaspedalen.

Nya Citroën C5 Aircross Plug-In Hybrid behåller den kraftfulla, starka och energiska framtoningen från versionerna med förbränningsmotorer, tillsammans med personligheten av en äkta SUV. Upptäck detaljer som Anodised Blue (inlägg i den främre stötdämparen och Airbump®), specifika för hybridversionen. För att framhäva hybrid-identiteten finns även eleganta ”H”-markeringar på framskärmarna och ett hybrid-märke på bakluckan.

 

Läs mer om bilen

Google karta