CITROËN BERLINGO TRANSPORT

Har en dynamisk och modern design

CITROËN BERLINGO TRANSPORT – TEKNIK I FRAMKANT

1430x350-New-Berlingo-Van-TdB.jpg

 

Berlingo transportbil är fullmatad med användbar teknologi för att göra din arbetsvecka bekvämare:

 • Digital backspegel med live-visning
 • Mirror Screen med Apple CarPlay och MirrorLink (även förberedd för Android Auto när funktionen öppnas av Google i Sverige).
 • 3D-navigationssystem
 • Webasto med tidur & fjärrkontroll

 

EN DIGITAL BACKSPEGEL

Citroën Berlingo erbjuder en innovation som sticker ut i konkurrensen: En digital backspegel som möjliggör flera olika vyer vid backning och ständig sikt bakåt vid körning. Det är en 5-tums färgskärm, där innerbackspegeln brukar sitta, som visar en videofeed från två kameror (en i underkanten av passagerarsidans ytterbackspegel / en högst upp på de bakre dörrarna till lasturymmet). Tillsammans ger kamerorna en oöverträffad sikt bakåt, både vid körning och vid backning.

3 möjliga vyer:

 • Skärmen visar en vy över hela backzonen i ett fisheye-perspektiv för att få en helhetsbild av omgivningen.
 • Skärmen visar en vy från passagerarsidans ytterbackspegel för att undvika dödavinkeln och utstickande förmål.
 • Skärmen visar en vy över den närmsta omgivningen bakom bilen för att underlätta backning.

 

Parkeringssensorer fram och bak ingår i tillvalet digital backspegel (Surround Rear Vision)

500x250-New-Berlingo-Van-SRV

STYR DIN BIL MED RÖSTEN

New-Berlingo-Van-connect.290635.72

Vårt 3D-navigationssystem ökar säkerheten genom att erbjuda röststyrning så att du inte behöver släppa ratten eller ta blicken från vägen i onödan.

Vill du använda din smartphone på ett enkelt och säkert sätt finns det en 8″ pekskärm som du kan spegla den på, Apple CarPlay™ för iPhone och Android Auto för Android (Google har inte öppnat Android Auto för Sverige ännu, men Berlingo har stöd för systemet). Även med detta system kan du styra din telefons funktioner med röststyrning.

MARKNADENS MEST MÅNGSIDIGA TRANSPORTBIL

MULTIFLEXSOFFA: 3 FLEXIBLA SÄTEN

625x250-New-Berlingo-Van-Worker-charge

Den flexibla Extenso®-hytten har 3 säten som standard och kan anpassas så att lastlängd och volym utökas. För att utöka lastlängden kan sidopassagerarsättet fällas ner: 3 m lastlängd för L1 och 3,4 m för L2.

625x250-New-Berlingo-Van-Cabi-Extenso

1. Förarhytten ger plats för 3 personer fram, 3 individuella säten.

2. Ryggstödet på den mittersta platsen kan fällas ner för att skapa ett mobilt kontor med ett flexibelt skrivbord för anteckningar eller för dator. Det finns även ett låsbart förvaringsutrymme under sätet.

3. Sidopassagerarsätet kan fällas upp och ge ett extra utrymme eller frakta ömtåliga föremål. Lastvolymen utökas då från 3,3 till 3,8 m3 för L1 och från 3,9 till 4,4 m3 för L2.

UTFORMAD FÖR SMIDIG LASTNING

625x250-New-Berlingo-Van-Driver-Ouvrants

För att göra lastning och lossning enklare, oavsett hur bilen står parkerad, erbjuder Berlingo:

• En eller två sidoskjutdörrar med en optimerad dörr öppning på 675 mm och en höjd på 1072 mm
• 40/60 bakdörrar med 180° öppning
• En optimerad bredd mellan de bakre hjulhusen

lastkrokar-o-LED

Citroën Berlingo Transport erbjuder upp till 4,4 m³ lastvolym och maxlasten ligger på 490 kg (L1) och 781 kg (L2).

I lastutrymmet hittar du en stark LED-lampa för bättre ljus och upp till 6 lastförankringsringar samt ett 220V uttag som du kan använda för att t.ex. ladda verktyg.

KOMFORT OMBORD

625x300-New-Berlingo-Van-Confort

Citroën Berlingo Transport tar dig fram bekvämt på de allra mest krävande av vägar. Den optimala körkomforten kommer bl.a. från den höga förarpositionen, fjädringen och den effektiva ljudisoleringen. Extra omsorg har lagts på att göra sätena bekväma, du kan anpassa höjd, lutning och svankstöd på sätena. Du kan få Berlingo med sätesvärme både på förarsätet och på sidopassagerar sätet.

I vardagen kan du njuta av smarta funktioner som nyckellöst start- och låssystem, elektronisk (automatisk) parkeringsbroms och Magic Wash® vindrutetorkare som distrubrerar spolarvätskan jämt genom små hål i torkarbladen och sänker förbrukningen med upp till 25%.

625x300-New-Berlingo-Van-Driver-Bureau-Mobile300x150-New-Berlingo-Van-Driver-Bureau-Mobile

Hytten till Berlingo har utformats för att kunna transformeras till ett mobilt kontor när det behövs, så att du enkelt kan sköta administration vart du än befinner dig.

Du kan fälla ner ryggstödet till mittensätet och skapa en skrivbordsyta som går att justera, förvara viktiga papper i det smarta förvaringsutrymmet i taket och låsa in dator i förvaringsutrymmet under förarsätet.

13 LITER SMARTA FÖRVARINGSUTRYMMEN

1250x400-New-Berlingo-Van-rangements

 

”Praktisk” är ett ledord som har använts vid utformningen av Citroën Berlingo. Samtidigt som det finns geröst med utrymme för föraren, finns det även många smarta förvaringsutrymmen för det du behöver ha med dig i ditt arbetsfordon – från små prylar till större föremål. Totalt kan du förvara 113 liter i förar hytten, fördelat på förvaringsboxen under förar- och passagerarsätet, TopBox, ett lägre förvaringsutrymme, i taket, i dörrarna och mugghållarna. Alla utrymmen är så klart utformade så att du eller passagerare kan nå dem med enkelhet.

 

DESIGN

Berlingo-Design-&-Proportioner

 

Berlingo har blivit mer robust och tålig, samtidigt som den har den har fått en kraftfullare yttre desgin med dynamiska linjer. Dessa detaljer är mest framträdande jämfört med den gamla modellen:

 • En ny front som är karaktäristisk för Citroëns nyare modeller, t.ex. storebror Citroën Jumpy: En hög men samtidigt kort motorhuv med strålkastare som integreras sömlöst med grillen och märkes-emblemet.
 • I profil ser man dynamiska linjer som bidrar i hög grad till bilens tuffare karaktär jämfört med sin föregångare.

 

UTRUSTNINGSNIVÅER

Citroen_Berlingo

NEW BUSINESS

Exempel på utrustning:

 • Multiflexsoffa
 • Farthållare
 • Parkeringssensorer bak
 • Digitalradio, DAB, Bluetooth, USB- & AUX- anslutning
 • Höj- och sänkbart samt skjutbart förarsäte
berlingo-tb-nav

BUSINESS PREMIUM

Exempel på utrustning utöver New Business:

 • 8” pekskärm med Mirror Screen (Apple CarPlay® och MirrorLink™ med möjlighet till appar såsom Spotify, podcasts m.m.)
 • Läderratt
 • Fast dragkrok
 • Webasto (endast med dieselmotor)
 • Surround Rear Vision inkl. parkeringssensorer fram & bak med siktpaket
Berlingo_SurroundRearVision

BUSINESS EXCLUSIVE

Exempel på utrustning utöver Business Exclusive:

 • Intelligenta strålkastare
 • Navigation
 • Filhållningsassistans
 • Adaptiv farthållare
 • Surround Rear Vision, Digital innerbackspegel (visar trafiken via kamera på bak på bilen)
 • Trafikskyltavläsare
 • Active Safety Brakw
 • Dödavinkelvarnare på passagerarsidan

BRÄNSLEEFFEKTIVA MOTORER

New-Berlingo-Van-Engines

En ny lättviktsplattform och effektiva motorer för låga driftskostnader, dynamisk körning och klassledande körkomfort.

2 dieselmotorer

 • BlueHDi 100, Manuell
 • BlueHDi 130, Automat EAT8

Visste du att du kan tanka 100% förnybart och fossilfritt i alla våra dieselmotorer?

Läs mer om bilen

 

CITROËN JUMPY 

Citroen Jumpy är alltid lika funktionell och praktisk

CITROËN JUMPY

Inspirationen till designen har hämtats från personbilarnas och SUV:arnas värld. Tittar man på fronten ser man den karaktäristiska Citroën-signaturen med vinklarna som startar i mitten, följer fronten ända ut i strålkastarna och skapar ett brett och robust intryck. I fronten har den även en kort och helt vågrät motorhuv med stora, högt placerade strålkastare, vilket ger god sikt över vägen.

Citroen

AVKOPPLANDE OCH UPPKOPPLAD KÖRNING!

Jumpy ger dig avkopplande och smidig körning tack vare en rad olika körhjälpfunktioner som göra att du kan koncentrera dig på vägen framför dig. På den 7-tum stora pekskärmen visas alla funktioner, medier, navigation och telefon.

Citroen

OPTIMERAD BRÄNSLEFÖRBRUKNING

De effektiva BlueHDi dieselmotorerna i Jumpy är givetvis Euro 6-klassade och ger mycket låg bränsleförbrukning vid blandad körning och låga CO2-utsläpp.

597x597_Polyvalence_Nouveau_Jumpy.jpg

PRAKTISK UPPBYGGNAD

Den smarta plattformen gör att den lätt kan lätt anpassas efter dina behov – alltid lika funktionell, praktisk och ergonomisk. Den modulära bottenplattan EMP2 är särskilt förstärkt för denna modell, vilket ger upp till 1 300 kg i lastvikt, 6,6 m3 lastvolym (med Moduwork®) och upp till 2,5 ton släpvikt. EMP2-plattformen möjliggör även två olika axelavstånd (2,92 m och 3,27m), samt två olika överhäng bak (0,80 m och 1,15 m), vilket ger två olika längder: L2 och L3.
nya jumpy_längd 608x262

TRE LÄNGDER, SAMMA MÅNGSIDIGHET

Citroën Jumpy finns i två olika längder: L2 (4,95 m) och L3 (5,30 m). De är båda kompakta och praktiska, med en maxlast på upp till ca 1 300 kg. De kompakta måtten ger extra smidighet.

608x262_hauteur_utile_Citroen_Jumpy.jpg

PARKERINGSGARAGE? INGA PROBLEM!

Smidig och lätt i alla situationer! Med 1,93 m höjd, tar sig Jumpy utan problem in på parkeringar dit den här typen av fordon normalt har svårt att komma in. Så nu behöver du inte köra varv på varv runt kvarteret för att infarten till parkeringen är för låg. Du vinner tid genom att parkera närmare kunderna.

KOMFORT

1500x646_Bien_Etre_Modularité.jpg

 

Citroëns välkända komfort finns också i den här bilen! Det är inte bara fjädringen som är optimerad för komfortabel körning, mycket resurser har lagts ner på ljudisolering, materialval, tekniska körhjälpmedel och andra aspekter av det som ger dig en komplett komfortupplevelse.

 

SIDOSKJUTDÖRRAR MED HANDSFREE-FUNKTION

Har du händerna fulla? Inga problem! Handsfree-funktionen gör att du kan öppna och stänga skjutdörrarna utan att ta i dem och det är en verkligt exklusiv funktion i det här segmentet. Du för helt enkelt foten under den bakre stötfångarens hörn, och bilen låses upp och sidoskjutdörren på den sida där du befinner dig öppnas.

Med samma rörelse stänger du dörren och låser bilen när du går därifrån. Med den här funktionen blir det enklare att lasta i och ur bilen när du har båda händerna upptagna! (Tillval)

608x262_ouverture_porte_Citroen_Jumpy.jpg

MODUWORK – ÄNNU MER FLEXIBILITET

Tack var den specifika skiljeväggen och möjligheten att fälla upp passagerarsätet fram, kan Moduwork ge ett extra lastutrymme med plant golv. Lastlängden förlängs med 1,16 m (upp till 4 m lastlängd i version L3). Med tillvalet Moduwork® går det också att transformera kupén i Jumpy till ett mobilt kontor genom att sänka mittarmstödet. Det blir då till en skrivplatta med resårband som även kam fast föremål (laptop, surfplatta, osv.). Dessutom finns speciella hållare till smartphone och surfplatta att beställa som tillbehör.
597x597_Moduwork_Nouveau_Jumpy.jpg
597x597_Confort_Roulage_Nouveau_Jumpy.jpg

KÖREGENSKAPER

Oavsett vägens skick ger Citroën Jumpy bästa köregenskaper tack vare fram- och bakvagnar som ger god styrprecision samtidigt som den mycket goda stötdämpningen bibehålls.

Jumpy har en förstärkt framvagn av typen Pseudo McPherson med krängningshämmare, och en ny bakvagn med snedställda triangellänkar, som klarar en maxlast på 1 300 kg.

SMART TEKNIK

1500x646_Techno_Citroen_Jumpy.jpg

 

Citroën Jumpy ger dig avspänd, enkel och helt säker körning. Förutom de användbara vardagsfunktionerna som nyckelfritt lås- och startsystem (ADML) och sidoskjutdörrarna med handsfree-funktion erbjuder Jumpy också teknik som underlättar körningen.

 

747x322_K0.jpg

TOP REAR VISION

Detta är en verkligt exklusiv funktion och består i en backkamera som på pekskärmen visar en bild i 180° vinkel uppifrån av området bakom bilen. När bilen närmar sig ett hinder zoomas området bakom bilen in automatiskt och visar mer exakt avståndet till hindret (ingår i Visionpaketet)

747x322_Grip_Control_Nouveau_Jumpy.jpg

GRIP CONTROL

Detta är ett förfinat antispinnsystem som optimerar hjulens drivkraft beroende på underlaget. Grip Control ger bättre grepp på svårare underlag och går enkelt att ställa in efter 5 olika typer av körunderlag (finns som tillval).

SÄKERHETSFUNKTIONER

747x322_techno_Nouveau_Jumpy.jpg

AKTIV FARTHÅLLARE

Med den aktiva farthållaren kan du låta bilen anpassa hastigheten efter bilen som ligger framför. Systemet kan ändra hastigheten med upp till 20 km/h och använder bara gaspedalen.

747x322_Surveillance_Angle_Mort.jpg

DÖDAVINKELN-VARNARE

Dödavinkeln-varnaren informerar föraren om att ett fordon befinner sig i den döda vinkeln. Det visas med en orange lysdiod som är placerad på backspegeln. Systemet består av fyra givare som sitter i stötfångarna fram och bak, och det är aktivt i hastigheter mellan 12 och 140 km/h.

747x322_limite_vitesse.jpg

AVLÄSNING AV SKYLTAR

Det här helt nya systemet fungerar med hjälp av en kamera som sitter längst upp i vindrutan. Den ger föraren information om den aktuella hastighetsbegränsningen. När systemet känner av en hastighetsskylt kan du med ett tryck på en knapp godkänna den rekommenderade hastigheten.

747x322_techno_Nouveau_Jumpy_2.jpg

ACTIVE SAFETY BRAKE

Den här funktionen kan minska personskadorna vid en eventuell kollision, tack vare en kamera högst upp på vindrutan. Systemet träder i kraft om föraren inte bromsar i tid, och det bidrar till att
undvika kollisioner med rörliga och stillastående hinder på vägen, inklusive fotgängare, i hastigheter upp till 30 km/h,
och minska kollisionshastigheten när bilen rullar i över 30 km/h.

SMARTA OCH EFFEKTIVA MOTORER

1500x646_usages_Motorisations_Nouveau_Jumpy.jpg

 

Jumpy finns med de Euro 6-klassade dieselmotorerna BlueHDi. Denna generation motorer ger en kraftig reducering av utsläppen av kväveoxid (NOx) och CO2 (upp till 4 % minskning). SCR-katalysatorn, som är placerad före partikelfiltret med tillsatsmedel, är det enda efterbehandlingssystem som kan minska NOx-utsläppen med upp till 90 % och samtidigt minska CO2-utsläppen med 4 %.

HVO100
Visste du att du kan tanka 100% förnybart och fossilfritt i alla våra dieselmotorer?

Läs mer om bilen

 

Citroën Jumper

Är den större transportbilen som är välutrustad redan från standardutförandet.

Citroën Jumper

Är den större transportbilen som är välutrustad redan från standardutförandet.
Bland annat har den färddator, Hill Assist, Webasto motor- och kupevärmare, ABS och ASR. Så att man kan känna sig trygg och varm under alla förhållanden. Precis som hela vårt transportbilsutbud så har den 3 säten fram. 

Med Citroën Jumper har du en transportbil med snygg design som inte tummar på utrymmet. Detta är bilen som har bland de bästa måtten i klassen. Tillexempel är lastutrymmet mellan innerväggarna 1,87 m och den har 1,42 m mellan hjulhusen. Jumper är även utrustad med en bred skjutdörr och bakdörrar med god lasthöjd som går att öppna upp till 270 grader.

Citroën Jumper går att få i fyra olika längder på 3 hjulbaser och i tre olika höjder. Du kan bestämma om du vill ha enkel eller dubbelhytt, så totalt finns där 10 olika karosstyper från 8 till 17 m3.

I ett förarsäte med variabel dämpning, armstöd och justerbart svankstöd sitter du skönt under arbetsdagen. För att lättare ha ordning i bilen finns där 13 smarta förvaringslösningar och ett handskfack med kylning som är låsbart.

Läs mer om bilen

Citroën C3

Bilen som sticker ut från mängden!

Citroën C3 är bilen som sticker ut från mängden. Den andas kraft och energi i ett smidigt format med mycket detaljer. Med flera läckra färgalternativ så är det bilen som utstrålar nutid.

Citroen C3 är en kompakt bil som passar in överallt. Med 5 dörrar och 5 sittplatser är det även en praktisk bil som både är lättmanövrerad och bekväm att köra. Med smarta förvarings möjligheter och snygga bekväma säten ger C3 ett välkommande och ombonat intryck.  Bilen är utrustad med teknik som underlättar i trafiken så som avåkningsvarnare, hastighetskylt avläsare, dödavinkelvarnare och 7” tums pekskärm med mirrorscreen.

 

Med 9 karossfärger och 3 valmöjligheter på takfärgen går bilen att få i 36 olika färgkombinationer efter tycke och smak.

Läs mer om bilen

Citroën C3 Aircross

Citroen C3 Aircross är en trevlig och lättkörd bil som passar lika bra i stadstrafik som på landsvägen.
Välkommen in och prova själv!

RYMLIG, BEKVÄM OCH MÅNGSIDIG

Det nya kraftfulla frampartiet ger nya Citroën C3 Aircross SUV ett självsäkert och personligt utseende. Du kan dessutom göra din nya Citroën C3 Aircross SUV ännu mer personlig genom nya färger, ny klädsel, en ny 9-tums pekskärm och ett flertal uppkopplingsmöjligheter och förarassistanssystem.

 

SE FILMEN

 

 

SJÄLVSÄKER DESIGN

Framsidan av en Citroën C3 Aircross

 

Frampartiet på nya Citroën C3 Aircross SUV har en kraftfull och självsäker design. LED-strålkastarna markeras av två kromade linjer, och en grill med ett nytt mönster och silverfärgad kåpa med färgade inslag presenteras.

 

ANPASSNINGSBAR INTERIÖR

Bilsäten med grå textilklädsel i en Citroën C3 Aircross-

STANDARD INTERIÖR

Standardutförandet av nya Citroën C3 Aircross kommer i grå textilklädsel.

Bilsäten med svart och grå textilklädsel i en Citroën C3 Aircross.

METROPOLITAN GRÅ INTERIÖR

En trendig design där sätena är klädda i svart och grå textil samt dekorerade med ett band i träinspirerat mönster. Den grå textilen återfinns även på instrumentbrädan för att skapa en enhetlighet genom hela interiören.

Bilsäten av grått läder med svart textilklädsel i en Citroën C3 Aircross.

HYPE GRÅ INTERIÖR

Interiören i Hype Grå består av kvalitativt grått läder kombinerat med svart textil. Textilen återfinns på instrumentbrädan för att skapa en enhetlighet genom hela interiören. På nackstödet finns ett tvärgående band med den karakteristiska Citroën-vinkeln.

OSLAGBAR KOMFORT

MED CITROËN ADVANCED COMFORT®

En kvinna sitter avslappnat i en stillastående Citroën C3 Aircross

 

Utöver den förstklassiga fjädringen kan nya Citroën C3 Aircross SUV erbjuda ännu mer komfort genom sina nya Advanced Comfort-säten. Tack vare specifik vaddering och struktur samt ett exeptionellt svankstöd ger dessa säten en fantastiskt sittkomfort även under långa resor.

 

RYMLIG OCH FLEXIBEL

Rymliga bilsäten i en Citroën C3 Aircross

 

Den generösa rymligheten med större benutrymme och utökad innertakhöjd är framtagen med passagerarna i åtanke. Baksätet som kan delas i två sektioner gör nya Citroën C3 Aircross SUV oöverträffat flexibel. Dessutom finns ett fällbart passagerarsäte som ger en lastlängd på 2,40 m och bagageutrymmet i nya Citroën C3 Aircross kan utökas från 410 l till 520 l när baksätet flyttas fram, och upp till 1289 l när ryggstöden fälls. Den nya mittkonsolen har stora förvaringsutrymmen som kan användas av passagerare både fram och bak. För en ännu bättre körupplevelse erbjuder nya Citroën C3 Aircross SUV även ett panoramatak som ger ett fantastiskt ljusinsläpp.

 

TEKNIK

NY 9-TUMSPEKSKÄRM

En pekskärm i en Citroën C3 Aircross som rymmer Connected Apps

 

I utförandena SHINE och SHINE EXCLUSIVE är nya Citroën C3 Aircross SUV utrustad med en ny, ergonomisk och användarvänlig 9-tumspekskärm.

 

5 UPPKOPPLINGSMÖJLIGHETER

En pekskärm, fylld med appar, i en bil. En person håller i en mobiltelefon som visar att även den är

 

Det erbjuds ett flertal smidiga uppkopplingsmöjliheter i din Nya Citroën C3 Aircross SUV. Med hjälp av Mirror Screen-funktionen kan du på ett enkelt sätt komma åt och visa de kompatibla apparna i din telefon på pekskärmen. Även senaste generationen Connect Navigation finns tillgänglig.

 

MOTORER

En Ny Citroën C3 Aircross kör längst en bergsväg

 

De bränslesnåla och kraftfulla motorerna erbjuder den senaste tekniken. Nya Citroën C3 Aircross SUV finns med PureTech Bensin-motor, 110 hk eller 130 hk.

PureTech 110 bensinmotor finns med en sexväxlad manuell växellåda, och PureTech 130 bensinmotor finns med en sexväxlad automatisk växellåda.

Läs mer om bilen

 

Nya Citroen C5 X & C5 X Plugin hybrid

En Laddad Nyhet!

ELEKTRISK KÖRNING I UPP TILL 59 KM

Nya Citroën C5 X Plug-In Hybrid passar för de flesta dagliga resor och erbjuder ett smidigt elläge:

 • Räckvidd på mellan 54 och 59 km (beroende på tillval).
 • Tystlåten körning upp till 135 km/tim.
 • Miljövänlig körning med 0 g/km CO2-utsläpp.

Batteriet har en garanti på 8 år eller 160 000 km för 70 % av dess laddningskapacitet.

RÄCKVIDDEN I NYA CITROËN C5 X PLUG-IN HYBRID
E-KOMFORT MED PLUG-IN HYBRIDEN
Körglädje

Inget oljud, inga vibrationer, smart designad ljudisolering från vägen och världen utanför, tack vare laminerade fönster fram och bak. I nya Citroën C5 X Plug-In Hybrid är körningen en upplevelse av optimal komfort och tystnad.

De två motorerna kombinerar styrka som ser till att bilen kör smidigt. Den snabba, effektiva och elektriska automatväxellådan, ë-EAT8, förstärker körglädjen med ett omedelbart drivmoment.

VIKTIGA FAKTORER SOM PÅVERKAR DEN ELEKTRISKA RÄCKVIDDEN

HASTIGHET
Vid hastigheter i 130 km/h halveras räckvidden för nya Citroën C5 X Plug-In Hybrid jämfört med angiven räckvidd enligt WLTP.
TEMPERATUR
Klimatförhållanden (värme eller nedkylning av kupén) kan påverka bilens räckvidd.
KÖRSTIL
Smidig och ryckfri körning optimerar batteritiden och den elektriska räckvidden.
LASTMÄNGD
Att köra med last på taket eller i bilen påverkar ditt fordons förbrukning.

FYRA KÖRLÄGEN

Du väljer körläge med Toggle-knappen på mittkonsolen: El, Hybrid, Komfort eller Sport. Fjädringen Citroën Advanced Comfort® Active Suspension anpassar sig kontinuerligt efter varje körläge.

 • El: Bilen har en räckvidd på upp till 59 km, vilket passar de flesta dagliga resor.
 • Hybrid: Bilen styr elmotorn och förbränningsmotorn automatiskt för optimal effektivitet.
 • Komfort: Ger extra flexibilitet tack vare Citroën Advanced Comfort® Active Suspension.
 • Sport: Ger dynamisk prestanda tack vare elmotorn, som boostar bensinmotorn för kombinerad kraft på 225 hk. Citroën Advanced Comfort® Active Suspension är fastare för bättre väghållning.
LADDNING I NYA CITROËN C5 X PLUG-IN HYBRID
ENKEL LADDNING

Nya Citroën C5 X Plug-In Hybrid laddas smidigt:

 • Laddkablarna förvaras i ett särskilt utrymme under bagageutrymmets golv.
 • Laddluckan, som sitter bak på bilens vänstra sidan, har en LED-indikator som visar laddningsprocessen, vilket också kan visas i appen My Citroën.
 • När bilen kör i elektriskt läge lyser en blå lampa under mittbackspegeln, vilket syns tydligt utifrån för att vara synligt i trafik, särskilt i stadskärnor med begränsad tillgänglighet.
 • Laddning kan programmeras från pekskärmen eller appen My Citroën, för att exempelvis utnyttja tider för billigare priser.

LADDNINGSLÖSNINGAR

Det finns flera tillgängliga lösningar för att ladda nya Citroën C5 X Plug-In Hybrid ute eller hemma:

 • Laddbox: 3-fas kabel (tillval), laddar från 0 till 100 % på 1 timme och 40 minuter. Finns på offentliga vägar och vissa parkeringar, och kan även installeras hemma.
 • Standard 8A eluttag: Batteriet laddas till 100 % på 7 timmar och 5 minuter, med standard 2-fas kabel.

Obs: laddning från ett vanlig hushållsuttag rekommenderas endast i nödfall och om uttagets lämplighet har kontrollerats av behörig elektriker.

 

INTUITIVT GRÄNSSNITT

Nya Citroën C5 X Plug-In Hybrid har visningslägen dedikerade för körning i elläget.

 • Den digitala displayen visar laddstatus och återstående batteritid, samt ger åtkomst till strömindikatorn och energiflöden.
 • Pekskärmen visar systemens driftsstatus, inställningar för fördröjd laddning, förvärmning och E-save funktionen, vilket gör att du kan hålla tillräcklig batteriladdning för att köra en förinställd sträcka i 100 % elläge. När bilen laddas visas tiden som återstår för att uppnå full laddning.
Google karta